Behandlingscenter til personer med misbrug

16 september 2021
Steffen Hansen

Er du pårørende til et familiemedlem eller ven, der har et misbrug? Det er et følsomt emne, som kan være svært at gribe korrekt an. Måske er der ikke helt et rigtigt svar. Men vi vil forsøge at hjælpe dig på rette vej i dette indlæg om,  hvad du skal tage højde for, hvis du gerne vil finde det rigtige behandlingscenter. 

 

 

Hvor starter man?

Personer, der har et misbrug, vil nødvendigvis ikke selv indse sit problem. Det er derfor svært for familiemedlemmer eller venner at skulle træffe beslutningen, om hvilket sted kan bedst mulig hjælpe den pågældende person. Der findes mange forskellige behandlingscentre, som specialiserer sig i forskellige sygdomme eller adfærd. Søger du f.eks. efter et center til behandling af misbrug, kan du bruge Google til at finde de centre, der har fokus på den type af misbrug den pågældende har. Det kan f.eks. være alkohol, medicin eller stoffer. Det er vigtigt at gøre sig sin research, da det kræver et hold af kvalificerede rådgivere og vejledere til at kunne hjælpe den pågældende ud af sit misbrug. De kan have forskellige kompetencer inden for forskellige områder, hvor din ven eller familiemedlem vil få den rette hjælp, de skal have. Du kan ringe rundt og tage en uforpligtende snak om deres behandlingsmetoder. 

 

Intervention af den pågældende

Når du har fundet et behandlingscenter, som du mener kan hjælpe den pågældende person, skal du lave en form for intervention. Det er naturligvis rigtig svært, særligt hvis den pågældende person ikke vil afsted. Her kan du med fordel få hjælp af behandlingscentret, om hvilke metoder du kan bruge. Det vigtigste er, at du fortæller den pågældende person, at misbruget påvirker dig og nu vil du gerne hjælpe han/hun ud af misbruget. Du kan også få personen, som har et misbrug, til at ringe til behandlingscentret. Her kan de stille eventuelle spørgsmål de måtte have om behandlingsmetoderne. Det er anonymt og kan gøres ganske diskret. 

Flere Nyheder