Bør jeg dække mine møbler af inden en slibning af mine gulve i København?

06 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Bør jeg dække mine møbler af inden en slibning af mine gulve i København?

Der er som hovedregel to ting, du kan gøre, før man skal til at have slebet dine gulve ned i København af professionelle gulvslibere:

1) Du kan fjerne alle møbler i lokalet.

2) Du kan dække dine møbler til.

Den første løsning af den nemmeste og mest praktisk for både dig og håndværkerne. Håndværkerne kan på den måde komme lettere til, når de skal udføre deres arbejde, fremfor de eller du som kunde skal skubbe møblerne rundt, som der skal slibes videre rundt i lokalet.

Det gør det også hurtigere at udføre arbejdet, mens kvaliteten stadig er høj, og så slipper du for en eventuelt højere pris, da fagfolkene ikke skal bruge tid på at rykke møbler og eventuelt gulvtæpper rundt.

Men den anden løsning kan også blive en nødvendighed og/eller et supplement til løsning nummer et, for når man sliber gulve ned, så kan der let opstå meget fint træ-støv, der kan komme vidt omkring, og som man måske ikke lige opdager med det åbne øje under processen.

Efterfølgende kan man nemlig finde støvpartikler i tilstødende lokaler på møbler eller i kroge i det arbejdende lokale, man ikke kan spotte under selve arbejdet med gulvafslibningen.

Selvom gulvafsliberne måske gør godt rent efter sig, når de har foretaget deres arbejde, kan du godt regne med, at der stadig er en smule tilbage, der enten skal fejes, støvsuges eller vaskes mildt væk.

Her er det nemmest at anskaffe sig noget afdækning forud for afslibningen, så man bare kan folde disse sammen, når støvet har lagt sig, og smide dem ud.

Den slags afdækning koster ikke alverden at anskaffe sig, og det vil i sidste ende spare dig tid for at gøre rent efterfølgende. Så hellere afdæk lidt for meget end for lidt, så du hurtigere kan tage lokalet i brug igen, efter gulvafslibningen har fået lov til at virke grundigt nok.

Flere Nyheder