Boligadvokat i København kan hjælpe dig med forældrekøb

13 marts 2017
Emilie Jacobsen

På grund af de høje huspriser i København er det blevet mere og mere almindeligt, at forældre hjælper deres voksne børn med at købe en lejlighed. Det kan være, når de lige flytter til byen for at studere. Det kan også være, når de er i gang med studiet og har boet på kollegium i nogle år, men er trætte af det. Hvis du overvejer at købe en lejlighed til din søn eller datter, kan det være en god ide at finde en god boligadvokat i København. Det er nemlig både en god ide, at du får læst papirerne til lejligheden igennem, inden du skriver under, og at du får en advokat til at hjælpe dig med at skrive en kontrakt, så der også er styr på den del af bolighandlen. 

En god boligadvokat i København kan for eksempel være advokatfirmaet JAAS. De har kontor på Frederiksberg, men har også mange kunder i de øvrige dele af København. De har derfor godt styr på byen. De kan hjælpe dig med at læse kontrakter igennem, både når du skal købe en ejerlejlighed, og når du skal købe en andelsbolig. 

Når du skal købe en bolig som forældrekøb, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du får din boligadvokat til at se på, om du rent faktisk må leje lejligheden ud til din søn eller din datter. Der er nogle foreninger, der er imod det, og dem er det selvfølgelig vigtigt, at du holder dig fra. Der kan også være nogle foreninger, der tillader, at du lejer din lejlighed ud, men for eksempel ikke vil have, at din lejer skal betale af på dit lån. Det er særligt andelsboligforeninger, der har den slags regler. 

Derudover er det også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du hæfter for lejligheden, hvis foreningen går konkurs. Det sker heldigvis sjældent, men en gang imellem har andelsboligforeninger eller ejerforeninger så dårlig en økonomi, at de går konkurs. Der vil du typisk kunne hæfte på to måder: Du kan hæfte med de penge, du har lagt for lejligheden, eller du kan hæfte personligt og dermed hæfte med et større beløb. Det er derfor en god ide, at du finder ud af det, inden du køber. 

Når du køber en bolig til din søn eller datter, er det også en god ide, at I får lavet en lejekontrakt, så der er styr på den del af sagen. Det kan for eksempel være, hvem der hæfter, hvis der er noget, der går i stykker i lejligheden. Det kan være, hvis der er en vask, der går i stykker. Det kan også være, hvor lang opsigelse I begge har, hvis din søn eller datter vil flytte ud, eller du ønsker at sælge lejligheden, fordi du skal bruge pengene på noget andet. 

Hvis du tidligere har købt en lejlighed som forældrekøb, men nu vil sælge den til din søn eller datter, kan det også være en god ide at få en advokat ind over, så det kommer til at ske på lovlig vis. 

Flere nyheder