En ægtepagt er god måde at sikre din personlige formue

10 maj 2017
Emilie Jacobsen

Skal du snart giftes? Og har du en stor personlig formue? Så er det en god ide, at du får lavet en ægtepagt, så du kan få særeje på din formue. Ellers kan du nemlig risikere at skulle dele den med din tidligere ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Det er derfor en god ide, at du sikrer dig bedst muligt, men I stadig er gode venner. Halvdelen af alle ægteskaber ender i dag i skilsmisse, og selvom dit forhåbentlig ikke er et af dem, er det en god ide at have lavet ægtepagten. Det er en god ide at se på ægtepagten på linje med en forsikring. 

Hvis du leder efter billige priser på ægtepagt, er det en god ide, at du ser nærmere på advokatfirmaet Hviid Advokater. De har afdelinger i hele landet, hvor deres dygtige advokater tilbyder at lave en ægtepagt til en billig og fair pris. Det er derfor en god mulighed for dig at finde en advokat i nærheden af, hvor du bor, der kan hjælpe dig med et stykke kvalitetsarbejde, så din personlige formue er sikret på bedste vis. 

Det kan være, at du har en personlig pensionsopsparing, som du har indbetalt til i mange år. Det kan også være, at du har sparet en del penge op, som du har investeret fornuftigt og derfor har fået et godt afkast på den. Det kan også være, at du har arvet en masse penge fra en forælder eller bedsteforælder. 

Når du bliver gift, vil det selvfølgelig være naturligt, at du bruger en del af dine penge sammen med din ægtefælle. Hvis du har en stor opsparing, vil det helt sikkert komme din ægtefælle til gode, mens I er gift. Men det behøver jo ikke at komme ham eller hende til gode, når I bliver skilt. Der skulle du helst komme ud af ægteskabet med så meget af din formue som muligt. 

Hvis du ikke har noget imod at dele en del af din formue med din tidligere ægtefælle ved skilsmisse, kan du sagtens have særeje på en procentdel af den og så have resten som fælleseje. Det kan for eksempel være, hvis du bruger en del af din fritid på at investere din formue, og at din ægtefælle derfor lægger noget ekstra arbejde derhjemme. Der kan I aftale, at din ægtefælle er berettiget til en del af din formue, eller at en del af den skal tilfalde jeres fælles børn. 

Flere nyheder