Hvorfor har de Postnord priser forandret sig så meget?

16 april 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvorfor har de Postnord priser forandret sig så meget?

Lad os bare lægge hånden på hjertet og sige, at når man ser på de priser, som det koster at sende ting med PostNord, om det er breve eller pakker, så er de i hvert fald ikke billige – for at sige det mildt.

Se bare her: https://www.danske-fragtpriser.dk/postnord-postdanmark/ 

Mange vælger dog stadig denne løsning at sende med, men det kan være lige så meget af vane, som at man ikke er glad for forandringer – eller man netop gerne vil støtte denne synkende skude ved navn PostNord.

Men hvorfor er det egentlig lige, at deres priser på specielt forsendelser er røget så højt i vejret?

Forklaringen skal ses mange forskellige steder fra, men uanset hvad de selv påstår, om man kalder det effektivisering eller fordele for kunderne, så er det hule ord, som egentlig skal lægge et slør over, at man faktisk forringer på mange områder.

For det første stiger priser i sig selv, så er der kommet skrappere krav til for at sende og modtage ting, som også rammer PostNord, men de har også haft en noget nær monopol-virksomhed på forsendelser i Danmark, for alternativet var at bruge dyre bude, som de færreste havde råd til at betale for.

Desuden kom der så fyrings-runder med videre, som gjorde, at man var nødt til at øge priserne og sænke bemandingen på forskellige fronter, om det var i pakkekontorerne, postcentrere eller ved levering – og de ting påvirkede nok hinanden.

Senere kom der jo andre firmaer til, der gerne ville konkurrere på det danske marked om at levere specielt pakker, hvilket PostNord også måtte omstille sig til, og dette indebar blandt andet, at man hævede priserne.

De fleste forbrugere kan jo ikke lide det med, at man betaler ågerpriser for en levering, og så skal man alligevel ud til en mellemstation og hente ens forsendelse.

Så derfor findes der heldigvis mange alternativer ved forsendelser nu om dage.

Flere Nyheder