Kan det svare sig at skifte til et nyt tag?

25 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

I den her artikel vil vi tage fat i, at man som privat husejer har overvejelser om at lægge et nyt tag på ens hus.

Helt konkret kan der jo være tale om et nyt tag i Varde, hvor vores fiktive familie bor, hvor man selv skal betale for at lægge det, om man så køber materialerne og selv forsøger at lægge det, eller man hyrer professionelle håndværkere til at lægge det nye tag.

Her skal man tænke på, at der kan være mange grunde til, at man vælger at få nyt tag, og nogle af dem kan være mere aktuelle og presserende end andre.

Så man skal måske lige starte med at kigge indad, om det nu er værd at få lavet dette nye tag nu, eller om man måske skan vente – eller helt lade være for nu og tage det op om nogle år.

Skal der vitterligt lægges et nyt tag eller ej?

Man kan jo have lyst til at lægge et nyt tag, fordi man synes, at det nuværende er blevet grimt, eller man kunne godt tænke sig at få udskiftet typen af ens tag, så man både får en anden slags og et nyt udseende på det.

Måske vil man have et tag, der holder mere på varmen, eller hvor der er indbyggede solceller, man kan få energi fra.

Det kan tænkes, man gerne vil have et stråtag for at prøve det eller et grønt tag på toppen.

Man skal dog huske på, at det ikke er helt billigt at købe et nyt tag, om det så igen blot er udgifterne til materialerne, eller man også skal have andre til at lægge det.

Værdien på huset kan stige, men de nuværende konsekvenser er så også, at man får brugt mange penge på det nye tag, og man kan risikere, at selvrisikoen på ens forsikring stiger.

Overvej derfor med dig/jer selv, om det kan svare sig nu.

Flere Nyheder